>Museum toont mooiste Europese juwelen

>>Museum toont mooiste Europese juwelen 9Het V&A museum in Londen opent de nieuwe William en Judith Bollinger juwelen galerij op 24 mei. Deze galerij zal 3.500 juwelen van de collectie van het V&A museum vertonen.
Deze nieuwe galerij zal voornamelijk gericht zijn op het verhaal van Europese juwelen van de afgelopen 800 jaar. Juwelen die de pracht en praal van het hoffelijke leven weergeven, sommige van de mooiste ontwerpen van de grote juwelen huizen van de 20e eeuw en juwelen ontworpen door belangrijke eigentijdse makers zullen worden vertoond. Historische hoogtepunten zijn de juwelen pendanten gegeven door koningin Elizabeth I aan haar hovelingen, en diamanten gedragen door Catherine de Grote uit Rusland. De tijd van Napoleon is vertegenwoordigd met de beroemde Beauharnais smaragden, het cadeau van Napoleon aan zijn geadopteerde dochter, en tiara’s en ornamenten gedragen door de keizerin Josephine. Nieuwe toevoegingen aan de juwelen collectie zijn onder andere een prachtige collectie van Lalique en de ‘tutti frutti’ diadeem bezet met robijnen, Saffieren en smaragden uit de collectie van Lady Mountbatten welke zij gekocht heeft bij Cartier in 1928.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.