>Nieuwe kunstcentra in East Midlands

>East Midlands in Engeland krijgt vijf nieuwe kunstcentra. In de zomer van 2008 zullen het QUAD in Derby en The New Art Exchange in Nottingham worden geopend. Het QUAD richt zich op moderne eigentijdse beeldende kunst inclusief film, digitale media, fotografie, schilderkunst en beeldhouwkunst, terwijl The New Art Exchange zich richt op ‘zwarte’ en Aziatische kunsten. Voor later dit jaar en 2009 staat de opening gepland van de Leicester Performing Arts Centre, het Centre for Contemporary Arts in Nottingham (CCAN) en het First Movement LEVEL Centre in Derbyshire. Het Performing Arts Centre, een hypermodern theater, is al voor de opening omschreven als het meest opwindende Europese culturele project, de CCAN belooft een centrum te worden voor hedendaagse kunt van internationale allure en het First Movement LEVEL Centre wordt een ontmoetingsplaats voor kunst en cultuur waar creatieve interactie centraal staat. De bouw van de centra in de East Midlands is een van de grootste investeringen die in Engeland wordt gedaan om de ontwikkeling van kunst en cultuur te ondersteunen en te stimuleren. www.discovereastmidlands.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.