>Paleis Het Loo doet mee aan kastelendag

>Paleis Het Loo neemt op Tweede Pinksterdag (12 mei) deel aan de eerste Landelijke Dag van het Kasteel. Bij meer dan 70 buitenplaatsen en kastelen worden deze dag activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Paleis Het Loo stelt het dak open, voor kinderen zijn er speurtochten door paleis en tuin en in de Stallen kan men de expositie “Een Koninklijk Fotoalbum”, met vele onbekende foto’s van het koningshuis, bekijken. Ook is het paleispark rond Jachtslot Het Oude Loo, het buitenverblijf van H.M. de Koningin, opengesteld.
Tijdens de Landelijke Dag van het Kasteel worden verspreid over het gehele land activiteiten georganiseerd. Initiatiefnemer is de Nederlandse Kastelenstichting, die hiermee publiek in aanraking wil brengen met de vele kastelen, kasteeltuinen, buitenplaatsen en ruïnes in Nederland. Op de site www.kastelen.nl staan het programma, openingstijden en entreeprijzen van de deelnemers.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.