>Studie Olympische Spelen 2028

>'Eigen werk'. Gebouw NAi te Rotterdam. 14-10-2006Image via WikipediaWat betekent het voor Nederland als we de Olympische Spelen in 2028 zouden mogen organiseren? Hoe zorg je ervoor dat stadions die je alleen bij de Spelen kunt gebruiken, ook daarna een goede functie hebben? Hoe organiseer je de infrastructuur en de mobiliteit voor de Spelen? Door alle functies in één gebouw te combineren of door de Spelen juist over heel Nederland te verdelen? Eén ding is zeker, de Olympische Spelen zal Nederland in beweging brengen. Het NAi presenteert, in samenwerking met NOC*NSF, het Berlage Instituut, de Academie van Bouwkunst Rotterdam en architectenbureau MVRDV ‘NL28 Olympisch Vuur’, een tentoonstelling waarin met schaalmodellen, film, debat en theater voorstelbaar gemaakt wordt dat Nederland in 2028, 100 jaar na de Spelen in Amsterdam, de Olympische Spelen organiseert. www.nai.nl

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.