>Uitgeklede Kip maakt doorstart

>In de productiehal van caravanproducent Kip in Hoogeveen lijkt het alsof er nooit iets is gebeurd. De ene caravan wordt voorzien van vloerbedekking, in de volgende worden keukenkastjes geplaatst. Weer een ander wordt op het onderstel gezet. Zijwanden, dakramen, zonnepanelen, vloerverwarmingen en koelkasten staan klaar om te worden ingebouwd in diverse modellen Kip- en Avento-caravans, het andere merk dat het bedrijf voert. Nog maar enkele maanden geleden, begin november 2007, kwam het bedrijf volledig stil te liggen door het faillissement van het Belgische moederbedrijf Tirus Group. De werknemers konden naar huis, de hekken werden vergrendeld. „We wisten dat er problemen waren bij Tirus”, vertelt Jan Booij, operationeel directeur en sinds kort mede-eigenaar van Kip. Samen met vier andere managers van het bedrijf kocht hij na de ondergang van Tirus een klein deel van de aandelen van Kip. (Lees het hele verhaal bij NRC)

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.