>Veel reisgidsen uit luie stoel gemaakt

>Reisgidsen zijn allang niet meer het product van avontuurlijke schrijvers die in elke uithoek komen. Er wordt vaak flink gekopieerd door de slecht betaalde auteurs. Met de zomer in aantocht gaan globetrotters op zoek naar dé unieke reisgids vol met persoonlijke anekdotes en verborgen bezienswaardigheden. Maar bestaat die eigenlijk wel? ’Lonely Planet’, al jaren de bijbel voor backpackers, viel deze week van zijn voetstuk. De Amerikaanse Lonely Planet-auteur Thomas Kohnstamm brengt volgende week het boek ’Do Travel Writers Go To Hell?’ uit, waarin hij uit de school klapt over de onprofessionele werkwijze van Lonely Planet-schrijvers. De Australische kranten Herald Sun en Sunday Times berichtten dat Kohnstamm meerdere reisverhalen zou hebben gestolen of verzonnen, en tegen het beleid van de uitgever cadeaus had geaccepteerd. Na de wereldwijde ophef probeerde Kohnstamm zijn uitspraken te nuanceren en zei dat ze uit de context waren gehaald, maar het avontuurlijke imago van ’Lonely Planet’ was al aangetast. Kohnstamm wil niet telefonisch reageren en ’mag momenteel geen interviews geven’. Lees het hele verhaal bij Trouw

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.