>Vliegtickets 25% duurder

>Schiphol Plaza/NS on Amsterdam Airport Schiphol.Image via WikipediaEen stijgend aantal toeslagen en andere ontwikkelingen in de Nederlandse luchtvaartbranche zorgen ervoor dat de prijs van vliegtickets met 26% – 30% omhoog zal gaan. Per 1 juli van dit jaar gaat in Nederland de omstreden ‘vliegbelasting’ in. Luchthaven Schiphol kondigde bovendien recent een stijging van de security service charge en de passenger service charge aan met ingang van 1 november. Daar bovenop komen nog recent aangekondigde fusies van een aantal grote luchtvaartmaatschappijen die mogelijk ook verdere consolidatie en prijsstijgingen tot gevolg kunnen hebben. In combinatie met de oplopende brandstofprijzen en de duurdere landingsrechten leidt dit volgens Vliegwinkel.nl tot ongewenste en disproportionele prijsstijgingen voor de Nederlandse consument.
“Wij maken ons vooral zorgen om de stijging van toeslagen als security service charge en passenger service charge”, aldus Marcel Veenhuizen, directeur van Vliegwinkel.nl. “In Nederland worden deze kosten niet door de overheid gedragen, zoals in veel andere landen, maar rechtstreeks doorbelast aan passagiers.”
“Daarnaast zullen fusies leiden tot minder concurrentie op drukke vliegroutes, dat ook een prijsopdrijvend effect zal hebben”, aldus Veenhuizen. ”Luchtvaartmaatschappijen zijn bovendien begonnen met het rekenen van toeslagen voor bijvoorbeeld het reserveren van een stoel. Dit is bij low cost maatschappijen al een bekend fenomeen, maar deze trend lijkt nu ook over te slaan naar lijndienst luchtvaartmaatschappijen.” Als grootste inkoper van vliegtickets in Nederland zal Airtrade, de moederorganisatie van Vliegwinkel.nl, haar inkoopkracht gebruiken om scherpe tarieven voor haar klanten af te dwingen.

>Vliegtickets 25% duurder 10

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.