>Volg de wijnroute in Zuid-Tirol

>>Volg de wijnroute in Zuid-Tirol 8In Südtirol/Zuid-Tirol is de oudste wijnroute van Italië te vinden. De route slingert zich door het sfeervolle landschap in het zuiden van deze Italiaanse provincie en is aangelegd in 1964. Van 15 mei tot 14 juni wordt ter ere van deze wijnroute een speciale wijnmaand georganiseerd, met als opening de belangrijkste traditionele Bolzano wijnproeverij. De wijnmaand wordt afgesloten met de “Nacht van de wijnkelders”. Een ontdekkingsreis via de Zuid-Tiroolse wijnroute (de “Weinstraße”) is meer dan de moeite waard. Rondom de pittoreske wijnstad Bolzano rijpen de fluwelen, veelzijdige St. Magdalener en de karaktervolle lagrein druiven. In de Überetsch en in het Etschdal zijn vooral de uitstekende witte wijnen en de bekende vernatsch te vinden en in het dal, in de bakermat Tramin, vindt men onder andere een fijne kruidige aromatische gewürztraminer.
De “Nacht van de Wijnkelders” is de unieke afsluiting van de Zuid-Tiroolse “Weinstraße”-weken en vindt plaats op 14 juni. 35 wijnproducenten die hun wijn zelf verkopen langs de wijnroute tussen Bolzano, Nals, Montagna/Montan en Caldaro/Kaltern openen op deze avond hun deuren voor bezoekers waarbij men tegen kostprijs kan genieten van de hiervoor speciaal geselecteerde wijnen. www.suedtirol.info, www.suedtiroler-weinstrasse.it

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.