>Wedgewood opent museum

>Begeerd en ook aanwezig in menig huishouden: aardewerk van Wedgwood. Volgend jaar bestaat het wereldberoemde bedrijf 250 jaar en geeft op gepaste wijze luister aan dit jubileum. Want deze zomer gaat in hartje Engeland het nieuwe Wedgwood Museum open. Aanzienlijk uitgebreid in vergelijking met het oude museum. Je treft er een enorme collectie aan van artikelen die Wedgwood in de loop van de eeuwen heeft gemaakt, waaronder heel bijzondere rariteiten. De waarde van de Wedgwood-collectie wordt op meer dan honderd miljoen Pond geschat. Je vindt er nog artikelen waarmee oprichter Josiah Wedgwood destijds experimenteerde tot de allerlaatste ontwerpen. Bijna £10 miljoen was gemoeid met de bouw van het nieuwe museum dat ook een restaurant kent en een tearoom waar je, jawel , uit Wedgwood-kopjes drinkt. Museum en bezoekerscentrum vind je in Barlaston, Stoke-on-Trent, Staffordshire ST12 9ES. www.thewedgwoodvisitorcentre.com

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.