>Wembley-stadion bekijken

>Twee beroemde plekken in Londen zijn deze zomer voor het publiek te bezichtigen. Eén ervan moet iedere sportfanaat aanspreken: het nieuwe Wembley stadion in het noordwestelijke deel van de hoofdstad. Het nieuwe stadion heeft een bijzonder goed eerste jaar gehad; liefst 25 grote sport- en entertainment-evenementen speelden er zich af. Iedere dag tussen half tien ‘s morgens en half zes ’s middags kun je er elk kwartier beginnen aan een uitgebreide rondleiding die je ondermeer door de kleedkamers, warming-up ruimten, dugouts, behandelkamers, vip-ruimten, spelerstunnel, enz. voert. Je mag zelfs de trappen bestijgen naar de koninklijke loge en daar een replica-beker zegevierend omhoog houden.
Een heel andere bezienswaardigheid is het Palace of Westminster. Een naam die eraan herinnert dat daar in een grijs verleden Engelse koningen hebben gewoond. Nu galmt daar regelmatig het “order, order ! “ als parlementariërs wat al te vurig met elkaar debatteren. Het Palace of Westminster is de zetel van het Britse parlement. De oudste democratisch gekozen volksvertegenwoordiging die dit jaar van 28 juli tot 27 september met vakantie is. In die periode mag het vakantievolk bezit nemen van de historische ruimten want van maandag tot zaterdag zijn er rondleidingen o.l.v. van een gids. Meer info op: www.wembleystadium.com/tours
www.parliament.uk

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.