>23 dagen naar Costa Rica

>Een topavontuur beleven in de rimboe? Baobab Reizen laat het gebeuren in Costa Rica. Letterlijk. Een canopy tour over de toppen van enorme woudreuzen, van platform naar platform. Zoals ooit de biologen begonnen die onderzoek deden naar de leefwereld in de bovenste lagen van het tropische regenwoud. Spotten met je leven? Nee, maar wel spectaculair. Spotten met het ecosysteem? Nee, Baobab werkt nauw samen met Rainforest Alliance en ziet erop toe dat alleen duurzaam gebruik van de natuur wordt toegestaan. Dus: zwaai naar de slingerapen, knipoog naar de blauwe morpho, doe lief tegen de gifkikkers, maar laat geen sporen na.
Rainforest Alliance is een internationale natuurbeschermingsorganisatie die zich inzet voor het behoud van biodiversiteit en duurzame exploitatie van het regenwoud. Tijdens de reis neemt Baobab je mee naar het Nationaal Park Tortuguero, een moerasgebied met schildpaddenstranden, naar de vulkaan Rincón de la Vieja, waar je tussen naar zwavel ruikende heetwaterbronnen wandelt, en naar het Nationaal Park Corcovado, het tropisch laaglandregenwoud van Costa Rica. Met een gids ga je op zoek naar tapirs, luiaards, diverse soorten apen, zeldzame en soms giftige kikkers, prachtige vlinders als de blauwe morpho, neusbeertjes, gordeldieren, unieke vogelsoorten en de Guardia Morada-orchidee. De avontuurlijke groepsrondreis naar Costa Rica duurt 23 dagen. De prijzen zijn vanaf €1735. Een video over deze reis staat op www.baobab.nl en kijk bij ‘video en foto’.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.