>Baardaap geboren in Zoo Parc Overloon

>In Zoo Parc Overloon is de baardapenfamilie uitgebreid: baardaap-vrouwtje Shimoga heeft het leven geschonken aan een kerngezond jong. Dierverzorgers ontdekten het pasgeboren jong vastgeklampt aan de buik van zijn moeder. Moeder Shimoga en haar pasgeboren jong maken het goed. Het geslacht kan nog niet worden bepaald; dierverzorgers laten de twee baardapen eerst nog even met rust, om geen stress te veroorzaken. Binnen de baardapengroep van Zoo Parc Overloon leven drie generaties baardapen: grootmoeder Kerala, haar dochter Shimoga, twee kleinzonen en het nieuwe, gezonde jong. In totaal bestaat de groep baardapen nu uit acht dieren. Shimoga en haar jongste telg komen al buiten en zijn goed zichtbaar voor bezoekers.
De baardaap komt alleen voor in de tropische regenwouden van Zuidwest-India. Hij leeft daar vooral hoog in de bomen. De baardaap dankt zijn naam aan de krans van grijze manen die rond het gezicht lopen. Volgende week wordt een felgekleurde nieuwkomer verwacht: de Himalaya glansfazant. Deze glansfazant komt, zoals de naam al zegt, voor in het Himalayagebergte en leeft daar in eiken-, berken- en rododendronbossen, maar ook op open vlaktes.
Openingstijden: mei t/m september 9.30-18.00 uur, oktober t/m april 10.00-17.00 uur. Entreeprijzen: volwassenen € 15,50, kinderen 3 t/m 11 jaar € 13,00 www.overloonzoo.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.