>Biken for babes

>De mountainbikesport is erg populair onder de mannen, maar ook steeds meer vrouwen klimmen in de pedalen en gaan de strijd aan met steile hellingen en uitdagende tochten. De Bike Academy in Tirol speelt hier op in en organiseert twee trainingweekenden in 2008, speciaal voor de dames. Op 31 mei en 1 juni en op 2 en 3 augustus leren de deelneemsters tijdens het
‘Diva’s Camp’ in de Kitzbüheler Alpen een perfecte ‘bike-houding’ en andere grondbeginselen.
Volgens Kurt Exenberger, eigenaar van de Bike Academy en trainer van het Oostenrijks nationaal mountainbiketeam, zijn dames onder elkaar niet bang te falen en eerder vertrouwd met de mountainbikesport. Op- en afstappen, remmen, schakelen, het aannemen van de juiste zithouding zijn dé grondbeginselen van de sport en komen op de eerste cursusdag aan bod. Ook
een reparatieworkshop ontbreekt niet. Ervaring van de instructeurs leert dat de dames veelal dynamisch zijn en de rijtechniek snel onder de knie hebben. Daardoor kunnen de diva’s op de
tweede dag al een begeleide toer door de Kitzbüheler Alpen maken. Het aantal deelneemsters per cursus is maximaal 21. Het Diva’s Camp wordt twee maal per jaar georganiseerd en kost € 80 per persoon, exclusief accommodatie en maaltijden. Voor meer informatie: www.bikeacademy.at

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.