>Dag van het Sprookje in Efteling

>Heralds Square (Herautenplein) in the themepark Efteling. This beautiful square, surrounded by the trees of the fairy tale forest, was one of the first 'attractions' the park offered in 1952. Major additions (including the two buildings seen in the background of this image) were done under Henny Knoet in 1999.Image via WikipediaOp 7 juli zet de Efteling de zomer feestelijk in met de Dag van het Sprookje. Maar het feest gaat verder, want tot en met 24 augustus is er de Efteling Zeven Mijls Zomer. Het park is in deze periode elke dag open tot 21.00 uur. Tijdens de zeven Zomeravonden blijft het park zelfs open tot middernacht met optredens van bekende artiesten. Voor het eerst trakteert de Efteling elke zaterdagavond op een Sprookjespopconcert op het vernieuwde festivalterrein in het park. Ook nieuw deze zomer is Circus Anton Pieck op het Anton Pieckplein, waar je zelf aan de slag kunt als artiest tijdens de interactieve circusvoorstelling ‘Jong geleerd’. De Dag van het Sprookje is tevens de eerste dag van de Efteling Zeven Mijls Zomer. Op deze dag zetten wij de jarige Fakir uit het sprookje ‘De Tuinman en de Fakir’ in het zonnetje vanwege zijn 50ste verjaardag.
Op de Zomeravonden, elke zaterdag tijdens de Efteling Zeven Mijls Zomer, blijft het park open tot middernacht. De Efteling trakteert de bezoekers elke Zomeravond op een heus muziekfestival met live optredens op de Speelweide onder begeleiding van een 12-koppig orkest. Idols Nicky, Nathalie en Charlene komen langs en er zijn optredens van topartiesten zoals Jeroen v/d Boom, Thomas Berge, Gerard Joling en Gordon. Voor het eerst wordt iedere avond ook geopend met een Sprookjespopconcert om 19.45 uur, waarbij kinderen mee kunnen zingen en dansen met Roodkapje, Sneeuwwitje, de Fakir en vele andere Sprookjesbosbewoners.


Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.