>Den Haag krijgt toch zandsculptuur

>In het kader van The Hague Festivals 2008 zal van 27 juni tot eind augustus een enorm zandsculptuur te bezichtigen zijn op het Buitenhof in het centrum van Den Haag. Tegen de achtergrond van de Skyline van Den Haag wordt in een aantal taferelen het thema ‘Den Haag, stad van vrede en recht’ uitgebeeld. De Skyline wordt een compilatie van de bekende historische gebouwen in Den Haag, aangevuld met de moderne architectuur van het (deels nog te bouwen) nieuwe centrum. Prominent op de voorgrond komt het Vredespaleis, als internationaal symbool van Vrede en Recht. De bouw van de sculptuur zal plaatsvinden van 16 tot 27 juni 2008. Ook tijdens deze opbouwperiode is het voor het publiek boeiend om het werk van 10 zandkunstenaars uit diverse landen te volgen. De sculptuur heeft een afmeting van 22 meter lang, 7 meter breed en een aantal toppen van 6,5 meter hoogte. In totaal zal 310 ton speciaal sculptuurzand worden gebruikt. Op maandag 23 juni wordt de zandsculptuur officieel overgedragen aan de Gemeente Den Haag. De sculptuur zal in de avonden sprookjesachtig worden verlicht en is tot 31 augustus vrij te bewonderen door het publiek. www.zandacademie.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.