>Drakengevecht in Belgisch Mons

>Het beroemde folkloristische spektakel van Mons, de DouDou van Mons genaamd, vindt zoals gebruikelijk plaats op Drievuldigheidszondag, de 1e zondag na Pinksteren. Het is een uniek evenement waar zeker niet alleen de bewoners van Mons elk jaar weer reikhalzend naar uitkijken. Van heinde en verre komen bezoekers om dit zeer kleurrijke schouwspel bij te wonen. De meer dan 700 jaar oude processie en het middeleeuwse spel zijn een hoogtepunt op de folkloristische kalender. Het is dan ook niet voor niets dat Unesco de DouDou in 2005 heeft opgenomen in de lijst van Beschermd Cultureel Erfgoed.
Aan het begin van de middag, op het centrale plein van Mons, de Grand Place, begint het gevecht tussen Sint Joris en de draak. Sint Joris heeft 12 helpers, de ‘Chinchins’, maar de draak wordt ook geholpen door 11 duivels, 8 wilde mannen en 11 witte mannen. Toeschouwers proberen ondertussen een haar uit de staart van de draak te pakken krijgen want uiteraard betekent dat ook weer geluk. www.ville.mons.be

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.