>’Eenzame fietser’ populairst onderweg

>Cropped photo of Katie Melua at a CD signingImage via WikipediaBezoekers van de website ‘Fietsen Eén Twee Drie’ (www.fietsen.123.nl) hebben het lied ‘Jimmy’, beter bekend als ‘De Eenzame Fietser’, van Boudewijn de Groot, gekozen als ‘Fietslied voor het Jaar 2008’. ‘Bicycle’ van de rockband Queen werd tweede en ‘Nine Million Bicyles’ van Katie Melua eindigde als derde. Op Fietse van de Drentse band Skik werd eervol vierde. Driekwart van de fietsers blijkt zelf op de fiets te zingen.
Top-tien
De Top-Tien van de fietsliederen ziet er als volgt uit:
1. Jimmy (beter bekend als De Eenzame Fietser) van Boudewijn de Groot
2. Bicycle van Rockband Queen
3. Nine Million Bicycles van Katie Melua
4. Op fietse van de Drentse band Skik
5. Veilig Achterop bij vader op de fiets van Paul van Vliet
6. Spring maar achterop van Eddy Christiani
7. De Fietsbel (Als ik tweemaal met mijn fietsbel bel) van Max van Praag
8. De fiets van Pa (Carnavalslied)
9. Nijntje op de fiets van Dick Bruna
10. Ga je mee van Willem de Graaf
Uit onderzoek van Fietsen Eén Twee Drie blijkt verder, dat ruim driekwart (77%) van de fietsers zelf wel eens op de fiets zingt. 23% zegt nadrukkelijk nooit een lied aan te heffen. Niet alle zingende fietsers doen dat overigens even intens. 32% doet het slechts af en toe, 23% regelmatig, 12% vaak en 10% zelfs zeer vaak. Waarmee toch zo’n 45% het regelmatig op de fiets op een zingen zet! Een zonnige gedachte!


0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.