>Feesten op Guernsey

>Britten houden graag van een feestje, zo ook de bewoners van Guernsey. Bezoekers van Guernsey kunnen deze zomer dan ook uitkijken naar tal van originele evenementen. Zo staan er bijvoorbeeld een onderwaterfietsrace, een re-enactment en een vogelverschrikkersweekend op het programma. In 1556 worden drie vrouwen op Guernsey van ketterij beschuldigd. Beleef hun “Burnt at the Stake”- veroordeling mee op 17 en 27 juli. Deze zogenaamde “re-enactments” vinden plaats bij het Picquet House in de hoofdstad St.Peter Port.
In het gehucht Torteval aan de zuidwestkant van Guernsey is tijdens het weekend van 26 en 27 juli geen vogel te bekennen want dan wordt het “Vogelverschrikkersweekend” gehouden.
Tot een van de meest bizarre evenementen behoort de Onderwaterfietsrace. Op zondag 14 september wordt in de Bathing Pools van St.Peter Port de “Cycle Soumarine” gehouden. Deze wielerwedstrijd onder water waaraan meer dan 30 fietsers deelnemen hoopt voor de derde maal het Guinness World Record in de wacht te slepen.
Voor meer informatie en andere evenementen: www.visitguernsey.com

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.