>Formule 1-race door centrum van Valencia

>Op 24 augustus 2008 gaat de Formule 1 Grand Prix van Europa voor het eerst van start in de Spaanse stad Valencia. Valencia werkt er hard aan om één van de mooiste en meest spectaculaire straatcircuits ter wereld aan te leggen. Het circuit voor Europa’s Grand Prix 2008 ligt in en rond Valencia’s haven Juan Carlos. Een ruim vijf kilometer spectaculaire racebaan voert langs de vismarkt, door de rivierbedding van de Turia, buigt haarscherp af voor Grao’s kerkhof en vindt zijn weg terug naar de haven via de buurt Las Moreras. De route is zo uitgezet dat er vrijwel geen overlast is voor het alledaagse verkeer en dat uitbreidingen ten gunste zijn van de lokale bevolking. De layout vertoont grote gelijkenissen met het circuit van Monte Carlo. De kosten van de organisatie zullen voor de bewoners van de stad op nul uitkomen, aangezien Valmor Sport de uitvoering op zich genomen heeft. De afspraak met de Federatie voor Formule 1 is dat Valencia de komende zeven jaar de host zal zijn van dit evenement. Valencia verwacht een groot aantal bezoekers voor dit evenement. www.landvalencia.com

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.