>"Gelatenheid reizigers in ontluisterend"

>Piloot en schrijver Patrick Smith over de absurde veiligheidsmaatregelen in de VS:
‘Ik weet niet eens waar ik moet beginnen als het over de stompzinnigheden bij de passagierscontrole op Amerikaanse vliegvelden gaat’, zegt Patrick Smith, piloot bij een commerciële vliegmaatschappij en schrijver van het boek en de gelijknamige column Ask the Pilot. Maar als hij érgens moet beginnen, dan graag bij het verbod op voorwerpen met een scherpe punt. Een zinloze maatregel, zegt Smith. ‘Een dodelijk wapen kun je van zoveel dingen in het vliegtuig maken. Alleen een gebroken wijnfles of een strip gebarsten plastic volstaat al.’ Nog treuriger vindt hij het dat de maatregel stoelt op een aanname die simpelweg niet meer klopt. ‘De gangbare opvatting is dat de negentien terroristen op 9/11 geprofiteerd hebben van een zwakke plek in de luchthavenveiligheid door kartonsnijders aan boord te smokkelen.’Volgens Smith maakten de terroristen destijds echter gebruik van een andere zwakke plek: onze denkwijze. ‘Vroeger leidde een vliegtuigkaping standaard tot een gijzelingssituatie. Bemanningen werden daarom getraind in passief verzet. Totdat de American Airlines Flight 11 zich in de noordtoren boorde. Dat zou ze nu niet meer lukken: passagiers en bemanning zouden terugvechten tot het bittere einde.’ Lees het hele verhaal bij De Pers

One Response

  1. Reizenaanbieding

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.