>Globe jaarlijks goed voor 300.000 bezoekers.

>The modern reconstruction of the Globe Theatre, in London.Image via WikipediaRuim tien jaar geleden, in 1997, ging in Londen dichtbij St Paul’s Cathedral, het Globe Theater open. Een reproductie van het theater waar ooit Shakespeare actief was en veel van zijn stukken voor het eerst werden opgevoerd. Het originele Globe Theater viel in 1644 ten offer aan het vernielzuchtige fanatisme van de Puriteinen. Bij de herbouw ruim tien jaar geleden werd het oude theater getrouw gecopieerd met gebruikmaking van materialen uit het verleden. Het seizoen 2008 begon op 23 april, de geboortedag van Shakespeare. Vier van zijn werken staan op het programma: King Lear, A Midsummer Night’s Dream, The Merry Wives of Windsor and Timon of Athens. Vorig jaar bezochten met dan 300.000 bezoekers de voorstellingen in het theater. Meer informatie via: www.shakespeares-globe.org


Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.