>Grote expositie over de Wadden

>Het Visserij- en Zeevaartmuseum in de Deense havenstad Esbjerg aan de westkust van Jutland viert zijn 40-jarig jubileum met een grote expositie over de Wadden. Deze neemt bezoekers mee op een spectaculaire tocht door de Deense Waddenzee, die onlangs is aangewezen als een van de vier nieuwe nationale parken van het land. Ter gelegenheid van het jubileum is ook het tweede deel van een speciale speeltuin voor gehandicapte kinderen geopend. De eerste deel is een groot succes gebleken.
Fiskeri- og Søfartsmuseet, zoals de Deense naam officieel luidt, was in 1968 – bij het honderdjarig bestaan van de haven – een geschenk van de gemeente Esbjerg aan de bevolking van de stad . Het populaire museum kreeg later ook nog de beschikking over een Zoutwateraquarium en een Sælarium (zeehondencentrum).
Meer info: Fiskeri- og Søfartsmuseet, Tarphagevej 2, DK-6710 Esbjerg, tel. +45 7612 2000, fax +45 7612 2010, e-mail: fimus@fimus.dk en internet: www.fimus.dk

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.