>Ingmar Bergman Week

>Dit jaar zou de Zweedse filmregiseur Ingmar Bergman 90 jaar geworden zijn. Ter nagedachtenis aan de in 2007 overleden maestro van de cinema, zijn er dit jaar diverse activiteiten in Zweden georganiseerd. Zo is er een speciale Bergman Week, een zesdaags festijn op het eiland Fårö bij Gotland, waarin de kunst van Ingmar Bergman centraal staat. In de weekenddagen wordt een internationaal publiek verwacht en is Engels de voertaal. Naast vertoningen van zijn films worden er seminars gehouden. Ook zijn er excursies naar de filmlocaties op Fårö, waar diverse films zijn opgenomen. Gotland zelf is goed te bereiken via twee veerverbindingen vanuit Oskarshamn en Nynäshamn. Het is ook mogelijk om naar Gotland te vliegen: www.gotlandsflyg.se (onder andere vanaf Stockholm/Bromma en Göteborg), www.skyways.se (vanaf Stockholm), www.direktflyg.se (vanaf Linköping). Deze laatste verbinding is aantrekkelijk vanwege de nieuwe KLM verbinding Amsterdam-Linköping. Meer informatie over de Bergman week: www.bergmanveckan.se Meer informatie over Gotland: www.gotland.net, www.destinationgotland.se, www.gotlandsturistservice.comOok in Nederland is er dit jaar extra aandacht voor de wereldberoemde regiseur. Zo vertoont het Filmmuseum in Amsterdam vanaf 12 juni een vernieuwde uitvoering van de bioscoop-versie van Fanny en Alexander uit 1982. Kijk hier voor meer informatie. In diverse filmhuizen in het land zullen tien Bergman-films te zien zijn.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.