>Kopenhagen telt twaalf Michelinsterren

>Kopenhagen heeft er drie Michelinsterrenrestaurants bij gekregen in de Guide Michelin Main Cities of Europe 2008. Daarmee heeft de Deense hoofdstad nu in totaal twaalf Michelinsterren – verdeeld over elf restaurants. Geen enkele andere stad in Noord-Europa kan daar aan tippen.
De drie restaurants die zich in Kopenhagen nu ook mogen sieren met een ster zijn Geranium, Klin Klin en Paustian ved Bo Bech. Laatstgenoemde hoort bij een exclusief meubelhuis. Eetgelegenheden die hun felbegeerde ster behielden zijn Ensemble, Kong Hans Kælder, Formel B., Era Ora, The Paul, MR en Søllerød Kro. Restaurant Noma stelde de eerder toegekende twee sterren veilig en is daarmee nog steeds de koploper in Kopenhagen. De Deense hoofdstad wordt ook wel de gastronomische hoofdstad van Scandinavië genoemd. De onderzoekers van Michelin geven dit jaar zes restaurants in Kopenhagen een zogeheten ‘Bib Gourmand’, het teken dat wordt gezien als een soort voorloper van een ster. De zes zijn Le Sommelier, Kanalen, Oubaek, Famo, L’ Altro en Luns.
Meer informatie: www.visitcopenhagen.dk

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.