>Meenemen hond op reis niet zonder risico

>De vakantie plaatst veel hondeneigenaren voor een dilemma. Nemen we de hond mee of gaat hij naar de oppas of het pension? Uit onderzoek van TNS NIPO in opdracht van het Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren (LICG) blijkt dat uiteindelijk meer dan de helft van de hondeneigenaren het dier weleens meeneemt op vakantie. Een aanzienlijk deel hiervan gaat naar het buitenland. Veel mensen realiseren zich echter niet dat ze hun dier hiermee aan een behoorlijk risico op ziekte blootstellen. Het is dan ook van groot belang dat vakantiegangers zich hierover van tevoren goed laten informeren. Bovendien moet de reis van tevoren goed worden gepland in verband met de verschillende invoereisen per land. Huisdierenbezitters kunnen voor meer informatie over huisdieren en vakantie sinds kort terecht bij het LICG.
Wanneer de hond mee mag naar het buitenland, krijgt zijn baasje te maken met buitenlandse wet- en regelgeving. Om de hondenbezitter beter inzicht te geven in de verschillende eisen die een land stelt aan de import van huisdieren heeft het LICG in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde een handig overzicht per land van deze importeisen gemaakt. Op de website van het LICG staat per land informatie over verplichte inentingen en andere aanvullende eisen.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.