>Met audiotour langs militair verleden

>FarmanImage via WikipediaGa terug in de tijd met de audiotour in het Militaire Luchtvaart Museum te Soesterberg. Vanaf zondag 1 juni kunnen bezoekers bij de receptie een koptelefoon verkrijgen. Lopend langs vliegtuigen, helikopters en andere objecten kunnen zij luisteren naar de geschiedenis van de militaire luchtvaart in Nederland. Dit verhaal wordt gekoppeld aan belangrijke gebeurtenissen uit de wereldgeschiedenis en versterkt door geluidsfragmenten en interessante anekdotes. De bezoeker haalt niet alleen herinneringen op maar doet tevens nieuwe ontdekkingen.De audiotour begint in de Snijdershal waar het ontstaan van de militaire luchtvaart in Nederland en de inzet van de Luchtmacht ten tijde van de Tweede Wereldoorlog aan bod komen. Het verhaal gaat verder in de Vreeburghal waar de betekenis van de Koude Oorlog voor de Koninklijke Luchtmacht een van de belangrijkste thema’s vormt. Ook de invloed van de Koude Oorlog op het dagelijkse leven in Nederland wordt daarbij belicht.
Het Militaire Luchtvaart Museum is op dinsdag t/m vrijdag geopend van 10.00 uur tot 16.30 uur en op zondag van 12.00 uur tot 16.30 uur geopend. Het museum is gesloten op maandag en zaterdag, Nieuwjaarsdag, eerste paasdag, Koninginnedag, eerste Pinksterdag en beide kerstdagen. De toegang tot het museum is gratis. www.militaireluchtvaartmuseum.nl.


0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.