>Noaberpad vernieuwd

>Een verre bestemming in eigen land binnen bereik van meer wandelaars: het vernieuwde Noaberpad, uitgegeven door Nivon Natuurvrienden. Het langeafstandpad, goed voor 363 kilometer, voert de wandelaar van de Dollard naar de Rijn. De nieuwe gids voor het Noaberpad is in een modern en fris jasje gestoken. De kaartliefhebbers zal opvallen dat de cartografie flink vernieuwd is. De bekende topografische kaarten zijn beter op maat gesneden voor de wandelaar. Het beeld is robuuster. Tevens is de informatie over openbaar vervoer, logies en koffiegelegenheden sterk verbeterd. Zo komt deze verre bestemming in eigen land binnen bereik van meer wandelaars. Het verhaal van de route is hetzelfde gebleven: ‘grenzeloos’ wandelen langs grensvenen en door het hoeve-landschap van Twente en Achterhoek.
Werkzaamheden ter verfraaiing in het landschap hebben vaak ingrijpende gevolgen voor de wandelpaden. Padcoördinator Kris Vasse: “Begin 2007 is een start gemaakt met omvangrijke werkzaamheden aan het veenriviertje de Runde in Drenthe en dientengevolge ook aan het Noaberpad, de eerste door professionals, de tweede door vrijwilligers. De Runde moet weer een meanderende rivier worden.’’
Om het voor de wandelaar gemakkelijker te maken, is in de gids een indeling in dagetappes uitgewerkt. De dagetappes hebben een gemiddelde lengte van 19 km. De begin- en eindpunten zijn geselecteerd op basis van de beschikbaarheid van openbaar vervoer en meerdere logiesadressen.
De gids van het Noaberpad is verkrijgbaar bij de (gespecialiseerde) boekhandel, VVV- en ANWB-kantoren, of te bestellen bij het Nivon (www.nivon.nl) en het Wandelplatform-LAW.
€ 16,90, ISBN 978-90-70601-94-2.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.