>Pret in de VS dankzij lage dollar

>>Pret in de VS dankzij lage dollar 8In Texas, waar alles nu eenmaal groots wordt aangepakt, maakt Dallas – Fort Worth het familie-uitstapje tot iets spectaculairs. Cowboys en hun rodeo’s, historische treinen uit het Wilde Westen, haaien en pijlstaartroggen in het mega-aquarium van Dallas, het spectaculaire Museum voor Natuur en Wetenschap en Six Flags met Superman om maar iets te noemen.
Twee keer per jaar vindt er een spraakmakend festival plaats, dat 24 dagen duurt. Fort Worth begint het jaar met de Fort Worth Stock Show and Rodeo – ‘s werelds enige originele overdekte rodeo show en Amerika’s oudste veetentoonstelling. In Dallas is het in september tijd voor de State Fair of Texas, het grootste door een Amerikaanse staat georganiseerde festival in de VS, waar de traditionele begroeting nog altijd ‘Howdy Folks!’ is. Op beide festivals is van alles te doen: kermisattracties, digitaal amusement, kinderboerderijen, optredens, rodeo en Texas-winkels. Veel aandacht trekt altijd de ‘Bak Alles Keuken’: wat te denken van gebakken Coke, gebakken Snickers en gebakken guacamole? Kinderen zijn er dol op!
In Dallas – Fort Worth kun je het hele jaar door allerlei attracties bezoeken. Het Dallas World Aquarium bevat 365.000 liter zoutwater met daarin haaien, pijlstaartroggen en honderden vissoorten uit drie oceanen en talloze zeeën. De nieuwe tentoonstelling The new Orinoco – Secrets of the River is gewijd aan de planten en dieren langs de Orinoco-rivier in Venezuela.
Six Flags Over Texas heeft zo’n 100 attracties, waaronder de Superman Tower of Power, de hoogste achtbaan in zijn soort ter wereld. In het nabijgelegen Six Flags Hurricane Harbor vind je een zeer groot aantal aantal (typisch Texas!) spectaculaire waterattracties. In het Great Wolf Lodge Family Resort hoef je je hotel niet eens te verlaten! Het gigantische, voor 100 miljoen dollar opgetrokken hotel heeft een overdekt waterspeelpark van ruim 7000 m2, een buitenwaterspeelpark en vier restaurants.
Familie-uitstapjes in Dallas – Fort Worth

Dallas World Aquarium
Op de nieuwe haaienafdeling kun je de rondcirkelende haaien van boven af zo in het bassin zien zwemmen – de onderkant van het bassin is van glas zodat de bezoekers ook een kijkje van onderop wordt gegund. www.dwazoo.com

Dinosaur Valley State Park
Het Dinosaur Valley State Park bevat dinosaurussporen die tot de best bewaarde in de wereld gerekend worden. Volg het voorbeeld van de T. Rex en neem een duik in de rivier, waar de versteende voetafdrukken van de dinosaurussen duidelijk te zien zijn.

Fort Worth Stockyards
Enige plaats ter wereld waar nog twee maal per dag vee wordt gedreven. Elk detail is authentiek, de zadels, de leren beenbedekking, de laarzen…
www.fortworthstockyards.org

Fort Worth Stock Show and Rodeo
22,000 dieren, dertig voorstellingen en allerlei rodeo-activiteiten zorgen voor de ultieme Wild West ervaring
www.fwssr.com

Fort Worth Zoo
De oudste dierentuin in Texas, met 35 bedreigde diersoorten. www.fortworthzoo.com
The Grapevine Vintage Railroad
Twee historische locomotieven, waarvan een de bijnaam Tarantula Train draagt , rijden langs de historische Cotton Belt Route tussen Grapevine en Fort Worth Stockyards. www.gvrr.com

Great Wolf Lodge
Met een overdekt waterspeelpark van ruim 7000 m2. In Grapevine, halverwege Dallas en Fort Worth. www.greatwolf.com

State Fair of Texas
Het grootste door een Amerikaanse staat georganiseerde festival in de VS, met amusementspark, rodeo, kunstnijverheid en restaurants en eettentjes. www.bigtex.com
Stockyards Championship Rodeo
Mett elke zaterdag en vrijdag een complete Rodeo Wild West Show. www.cowtowncoliseum.com

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.