Prins Alfredhert thuis in Best

Sinds kort is in BestZOO een nieuwe diersoort te bewonderen; het Prins Alfredhert. Het Prins Alfredhert is één van de meest zeldzame diersoorten op aarde; wereldwijd leven in de natuur en in dierentuinen slechts een paar honderd van deze herten. BestZOO is de tweede dierentuin in Nederland waar deze bijzondere diersoort te bewonderen is.
De zes mannelijke Prins Alfredherten zijn afkomstig uit een aantal Europese dierentuinen. Voordat de bokken hun biotoop konden verkennen, verbleven ze een aantal dagen achter de schermen om in alle rust aan hun nieuwe omgeving én verzorgers te wennen. Vandaag is het dan eindelijk zover, de mannen worden in hun verblijf geïntroduceerd!
Het Prins Alfredhert komt in de natuur alleen voor op twee eilanden in de Filippijnen. Hij leeft daar voornamelijk in het regenwoud. Het Prins Alfredhert is net zo groot als een ree en is daarmee het grootste landdier op deze eilanden.
Openingstijden: mei t/m september 9.30 – 18.00, oktober t/m april 10.00-17.00. Entreeprijzen: volwassenen € 10,00, kinderen 3 t/m 11 jaar € 8,50 BestZOO, Broekdijk 15, 5681 PG BEST tel.: 0499-371706, www.bestzoo.nl

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.