>Sound of Music-hotel open op 25 juli

>>Sound of Music-hotel open op 25 juli 9Villa Trapp, het landhuis in Salzburg waar de populaire musical The Sound of Music zijn oorsprong vond, opent op 25 juli haar deuren voor het publiek. Het huis doet vanaf dan dienst als hotel en museum. Het leven van de familie Von Trapp vormde de basis voor één van de meeste geliefde musicals aller tijden. Het Oostenrijkse Salzburg werd hiermee op de kaart gezet als populaire toeristische bestemming. Het hechte gezinsleven van de Von Trapps is één van de thema’s die de musical en film The Sound of Music zo’n wereldhit maakte. De tragedie begint eind jaren twintig van de vorige eeuw in de Villa Trapp in Salzburg, wanneer Agathe von Trapp sterft en haar man achterblijft met zeven kinderen. Wanneer Georg Von Trapp zijn gehele vermogen verliest, houdt het gezin zichzelf in stand met zangoptredens in Oostenrijk, Scandinavië en de VS.
Vanaf 25 juli 2008 is de villa echter geheel in ere hersteld. Het herbergt een hotel met veertien kamers waarvan twee luxe suites. In de kapel, die Maria in tijden van nood inrichtte, worden huwelijken en zegeningen voltrokken en in het omliggende park en de villa zelf is beeldmateriaal tentoongesteld dat de historie van Oostenrijk en het gezin Von Trapp belicht. www.vakantie.salzburgerland.com

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.