>Uniek muziekfestival in Petra

>The Monastery at PetraImage via WikipediaOnder toeziend oog van Hare Majesteit Koningin Rania van Jordanië, zal van 19 tot en met 22 augustus het Arabische korenfestival (ASWATUNA) plaatsvinden in de roze stad Petra. Petra werd vorig jaar uitgeroepen tot één van de nieuwe wereldwonderen en staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. Het festival is een innovatieve en fantasierijke ontmoeting tussen Arabische en Zweedse koren en muzikanten en koren en muzikanten uit de rest van de wereld.
Mensen samenbrengen Het festival brengt zangkoren samen uit vijf streken van de Levant : Irak, Jordanië, Libanon, Syrië en Palestina. Hoogstwaarschijnlijk zullen ook andere Arabische landen deelnemen. Alle zangkoren zijn uitgenodigd deze unieke viering van eenheid in de Arabische wereld bij te wonen. Tevens is het festival op deze schaal de eerste samenwerking tussen Arabische en westerse muzikanten. De organisatie verwacht deelname van meer dan tweehonderd zangers en dirigenten. ASWATUNA is georganiseerd in samenwerking met Rikskonserter/Concerts Sweden, The International Federation for Choral Music en de Zweedse ambassade in Jordanië. Het festival in Klein Petra is zeer exclusief en zal zo’n vijfhonderd liefhebbers van klassieke muziek aantrekken. Inkomsten uit dit concert komen ten goede aan het behoud van Petra. www.arabchoral.org en www.visitjordan.com


Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.