>Vliegtaks lokt extra vliegen uit

>De voordeligste manier om met KLM naar New York te vliegen, is vanaf Düsseldorf. Wie daar aan boord gaat van een Fokker 50 van KLM en met een overstap via Schiphol doorvliegt naar de Verenigde Staten, is bijna 200 euro goedkoper uit dan wie rechtstreeks vanaf Schiphol vliegt (420 euro tegen 609 euro). Na de invoering van de ecotaks in Nederland per 1 juli worden de verschillen nog groter. Wie voorheen een vlucht wilde boeken met KLM moest een Nederlandse luchthaven als vertrekpunt kiezen, maar KLM biedt sinds kort de mogelijkheid op te stappen in Düsseldorf, Bremen of Brussel. Passagiers worden dan met een korte vlucht naar Schiphol of Parijs Charles de Gaulle gebracht en stappen daar over. Een woordvoerder van KLM zegt dat het gaat om „een service aan Nederlanders in de grensstreken”. (Lees het hele verhaal bij NRC)


0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.