>Voorbereidingen voor Midzomernachtfeest

>Het midzomerfeest is één van de populairste feesten van Zweden en wordt in het weekend het dichtst bij de 21ste juni gevierd. Het is de tijd van lange, lichte nachten, van lekker lang buiten zijn en dansen rond de met bloemen versierde meiboom. De meeste Zweden vieren midzomer in privésfeer buiten de stad. Maar ook de publieke midzomerfeesten zijn erg geliefd. Voor toeristen is een traditionele midzomerviering in Kasteel Läckö één van de aangewezen plekken. Dit 17e eeuws sprookjeskasteel aan de oever van het Vänernmeer ten noordoosten van Göteborg heeft magnifieke gemeubileerde kamers, populaire zomerexposities en een beroemde kasteeltuin. Ook in kasteel Nääs kunnen toeristen een traditionele midzomerviering bijwonen. Het kasteel in Lerum, 30 minuten van Göteborg, is een prachtig 19e- eeuws landhuis in rococostijl met een wereldberoemd handwerkcentrum waar de bezoeker cursussen kan volgen en tentoonstellingen bezichtigen. Traditionele midzomervieringen vinden ook plaats in de tuinen van de horticulturele vereniging ‘Trädgårdsföreningen’ in het centrum van Göteborg. Voor plaatselijke festiviteiten in andere gebieden staan de regionale VVV´s in Zweden klaar met informatie over de vele activiteiten. Een compleet midzomerweekend boeken kan bij Heading Northadventures. Meer informatie: www.lackoslott.se, www.naas.se, www.tradgardsforeningen.se

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.