>Watersport in hartje Frankrijk

>Met meer dan 1.000 km aan navigeerbare kanalen en rivieren is de Bourgogne een echt paradijs voor watersporters en een belangrijke bestemming voor watertoerisme. Vanaf het Canal de Bourgogne tot aan het Canal du Centre, via het Canal du Nivernais, de kanelen van de Val de Loire, de Saône of de Yonne, niet minder dan 12 kanalen en rivieren in de Bourgogne zijn geschikt voor de pleziervaart. De waterwegen van de Bourgogne bieden perfecte voorzieningen voor watertoerisme: 73 stopplaatsen, 34 plezierhavens, waaronder Saint-Jean-de-Losne, de grootste pleziershaven van Frankrijk. Deze goede voorzieningen hebben het mogelijk gemaakt om alle vormen van watertoerisme aan te bieden: woonboten, boot-hotels, cruiseschepen en rondvaartboten. Alle grote touroperators zijn aanwezig in de Bourgogne en werken samen met de regionale touroperators. Ze bieden gezamelijk, onder andere, meer dan 400 woonboten voor de verhuur aan. Het water is de prefectie manier om de regioin een langzaam ritme te verkkennen en de manier om het land van de “escargot” te ontdekken.
De eerste editie van het festival Musicalo is van 29 juli tot 10 augustus 2008 en vindt plaats langs het Canal du Centre. Tijdens dit evenement kunt u op de oevers van dit kanaal genieten van kunstwerken en gratis concerten. www.bourgondie-toerisme.com (nieuw Nederlandstalig)

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.