>WaterTheater bij Muiderslot

>MuiderslotImage via WikipediaOp 1 juni vindt op de slotgracht rond het Muiderslot de première plaats van de watertheatervoorstelling ’t Muyder-Spoockje. De voorstelling vertelt het verhaal van de vlucht van drost Gerard Bicker (1622-1666), rijke Amsterdamse burgemeesterszoon, uit het Muiderslot. De voorstelling is geschreven door Imre Bésanger, medewerker podiumontwikkeling bij het Muiderslot en mede-oprichter van Stichting Kwast en wordt uitgevoerd door hemzelf en door acteur Florus van Rooijen. Imre Bésanger schreef ook het boekje Het Muiderslot en Amsterdam dat vanaf 1 juni voor € 1,– te koop is in de museumshop van het Muiderslot en waarin de relatie tussen het Muiderslot en Amsterdam wordt beschreven.
In de expositieruimte van het kasteel is een kleine tentoonstelling ingericht over Bicker met als hoogtepunt een replica van het beroemde schilderij de dikke Bicker uit de eregalerij van het Rijksmuseum. Deze replica is gemaakt door Ron van Luijnen, medewerker bij het Muiderslot.
Voorstellingen iedere zondagmiddag in de maanden juni, juli en augustus (m.u.v. 6 juli en 3 aug.) om 13.00 uur, 14.30 uur en 16.00 uur. Premiere zondag 1 juni om 14.30 uur. www.muiderslot.nl

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.