>Zand Sculpturen verhuizen naar Noordwijk

>Annual sand sculpture competition at ScheveningenImage via WikipediaHet European Sand Sculpture Festival vindt deze zomer zo goed als zeker in Noordwijk plaats. Nadat bekend werd dat het evenement dit jaar niet door zou gaan in Scheveningen hebben diverse gemeentes interesse getoond in het succesevenement. De organisatie van het festival heeft de gemeente Noordwijk uitverkoren als beste kandidaat.
De gemeente Noordwijk voert al enkele maanden serieuze gesprekken met de organisatie van het festival en onderneemt nu stappen om zaken definitief te maken. Wethouder toerisme Leendert de Lange (VVD) van de gemeente Noordwijk: “Het European Sand Sculpture Festival is een mooi, bewezen succesvol, evenement en past uitstekend bij Noordwijk. Onze badplaats staat voor stijlvol, ingetogen en charmant. Drie woorden die nauw aansluiten bij de uitstraling van het festival. Toen wij hoorden dat de organisatie op zoek was naar een nieuwe locatie hebben wij direct enthousiast gereageerd. Zeker nu, want je zou kunnen zeggen dat in Noordwijk net de meest indrukwekkende zandsculptuur ter wereld is afgerond, onze nieuwe kustversterking.” De badplaats heeft met een nieuw strand, nieuwe strandafgangen en een veilige kust deze zomer dus wat te vieren. Als alles rondkomt, is het evenement in het zomerhoogseizoen zo’n vier weken (van half juli tot half augustus) op de Noordwijkse boulevard te zien. Het European Sand Sculpture Festival vond vanaf 1991 plaats in Scheveningen en trekt jaarlijks 200.000 unieke bezoekers. Verschillende internationale teams bestaande uit professionele carvers bouwen uit slechts zand en water gedetailleerde zandsculpturen.


Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.