>Als piraat naar Engeland varen

>Tijdens de schoolvakanties zijn de schepen van DFDS Seaways bezet door zeerovers. De cruiseferrymaatschappij, die vaart tussen IJmuiden en Newcastle, biedt in deze perioden speciale KinderMiniCruises aan die geheel in het teken staan van “Piraten”. Zo organiseert papegaai Jack de Piraat tal van leuke activiteiten en helpt de kinderen zoeken naar de waardevolle schat.
Als de cruiseferry de volgende ochtend arriveert in de haven van Newcastle is het kinderavontuur nog niet afgelopen. In en rond Newcastle is veel te beleven. Zo ligt op korte rij-afstand (circa 35 minuten) Alnwick Castle, het kasteel waar veel scènes van de eerste Harry Potter film zijn opgenomen. Zo zijn de lessen ‘Zwerkbal’ gefilmd in de kasteeltuin. Ook ‘The Alnwick Garden’ is een bezoek meer dan waard. De watercascade is de grootste van Europa. Binnen de muren ligt een tuin van ruim 4,5 hectares, met daarin de Poison Garden (giftuin), de Serpent Garden (Slangentuin) en The Treehouse (de grootste boomhut ter wereld) behoren. The Treehouse is erg leuk voor een lunch met het gezin.


Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.