>ANWB: Let op verzekering

>De ANWB adviseert vakantiegangers om naast hun zorgverzekering ook een reisverzekering af te sluiten. De ANWB alarmcentrale wordt dagelijks geconfronteerd met problemen omdat er geen reisverzekering is afgesloten. Reizigers die geen reisverzekering hebben, kunnen geconfronteerd worden met hoge kosten als zij in het buitenland een medische behandeling nodig hebben. Zeker als ook transport naar Nederland nodig is. Twee van acht Nederlanders sluit geen reisverzekering af. Het Nederlandse zorgstelsel werkt met zogenoemde diagnosebehandelcombinaties (DBC’s) . Dat houdt in een vaste vergoeding per diagnose en een daarbij horende behandeling gebaseerd op de kostprijs in Nederland. Andere landen kennen deze wijze van declareren niet en ook de behandelwijze kan verschillen in bijvoorbeeld opnameduur in het ziekenhuis. In onze basiszorgverzekering zit een dekking van kosten in het buitenland naar Nederlands prijspeil. Door de DBC’s, door andere behandelwijze en andere tarieven kan dit tijdens de vakantie in het buitenland te weinig zijn. Zo wordt op deze wijze in Frankrijk maar 80% van de behandelkosten gedekt. In de Verenigde Staten zijn de kosten nog veel hoger.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.