>Brandenburg: ideaal fietsgebied

> De vriendelijk glooiende deelstaat Brandenburg rondom de Duitse hoofdstad Berlijn, is een ideaal gebied voor fietsliefhebbers. Er is een toeristisch fietsroutenet van meer dan 5.000 kilometer en het gebied wordt doorkruist door maar liefst 16 lange afstandsfietsroutes, waaronder de bekende Elberadweg. Sinds vorig jaar heeft Brandenburg de langste langeafstandsroute van Duitsland – de ‘Tour Brandenburg’ van 1.111 kilometer. Daaraan liggen onder meer 14 historische stadskernen en negen natuurparken en reservaten. Een duidelijke pré van Brandenburg is ook dat de streek uitstekende logiesmogelijkheden voor fietsers heeft. Zo zijn er alleen al 289 Bett & Bike bedrijven.
En Brandenburg blijft zich als fietsbestemming steeds verder ontwikkelen. In september a.s. wordt de Havelradweg ingewijd, een fietsroute van 350 kilometer die niet alleen Brandenburg
doorkruist, maar ook de deelstaten Mecklenburg-Vorpommern, Berlijn en Saksen-Anhalt.
Voor een goed overzicht van de fietsmogelijkheden zorgt de kaart RadLand Brandenburg, waarop alle bijzonderheden zijn te vinden – inclusief belangrijke contactadressen. De kaart is zonder kosten te bestellen. Wie een fietsreis door Brandenburg optimaal wil voorbereiden wordt aangeraden de RadNavigator Land Brandenburg te raadplegen, waarop meer dan 4.000 toeristische informatiepunten staan aangeduid. De internetversie is te vinden onder www.radeln-in-brandenburg.de Op deze site wordt ook een cd-versie te koop aangeboden.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.