>’Camperen’ is geen kamperen

>Maak nooit de fout door ‘camperaars’ te vergelijken met ‘caravanners’, want het is een heel ander slag volk, blijkt. “Overdreven gesteld vinden caravanners mensen met een camper rijke patsers. En camperaars vinden mensen met een caravan, eh, hoe zal ik het netjes zeggen, een beetje weinig avontuurlijk. Nou ja, beide clichébeelden zijn niet waar.” Willem Helwegen, directeur van de Nederlandse Kampeerauto Club (NKC), weet wel dat het zijn leden vooral te doen is om de vrijheid en het avontuur. Niet weten waar je ’s avonds je wagen parkeert om te slapen. Elke dag een ander uitzicht. Het idee dat je alles bij je hebt waarmee je je kunt redden. “Dat is waar mensen met een camper van houden. Daarom vind ik het woord camper of kampeerauto niet toereikend. De Amerikaanse term recreation vehicle, afgekort tot RV, is wat dat betreft een betere benaming.” Bert Wildenbeest (68), die al twee jaar onderweg is met zijn camper, beaamt dat er verschil is. “Wij stonden op een camping in Marokko. De mensen met een camper wisten niet precies hoelang ze bleven, ze zagen wel. De mensen met een caravan hadden tot op de dag nauwkeurig hun vakantie gepland. Dat geeft wel goed het verschil aan.” Lees het hele verhaal bij BN/de Stem

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.