>Columbus vermenigvuldigt zichzelf

>>Columbus vermenigvuldigt zichzelf 9Reisglossy Columbus heeft onlangs een nieuwe actie op touw gezet, die meteen een doorslaand succes bleek. Alle abonnees van het magazine kregen van het zomernummer gratis een tweede exemplaar toegestuurd, zoals altijd boordevol prachtige reportages over onder andere ‘Koningen, krijgers en kribbige krokodillen in Zuid-Afrika’, ‘India: zoals je het nog nooit gezien hebt’, ‘Avontuurlijk eilandhoppen in de Carribean’, ‘De ultieme Bounty Battle: Zanzibar vs. Lamu’ en ‘The Lost World in Venezuela’. Stuk voor stuk inspirerende artikelen over de meest ongerepte plekken ter aarde. Dit tweede exemplaar was er om cadeau te doen aan reislustige collega’s, buren of vrienden, zodat zij konden kennismaken met het magazine.
“Een zeer geslaagde actie”, aldus hoofdredacteur Matthijs de Groot. “Op deze manier maken we onze abonnees blij omdat ze een gratis cadeautje kunnen weggeven, en daarnaast zorgen we via positieve mond-tot-mond reclame dat Columbus Magazine bekender wordt. De aanmeldingen van nieuwe abonnees stromen binnen. Wie eenmaal kennis gemaakt heeft met Columbus, is verkocht! Bovendien hebben we door deze actie voor onze adverteerders een oplage van 65.000 exemplaren bereikt.”
Columbus schrijft over de mooiste en meest ongerepte plekken ter wereld, ver weg en dichtbij, en baseert zich zoveel mogelijk op de kennis van lokale bewoners. Elke reportage in Columbus wordt gemaakt door een Columbus-team, bestaande uit een journalist en fotograaf, die speciaal voor dit doel naar de bestemming zijn afgereisd. Columbus streeft ernaar uitsluitend duurzame locaties, activiteiten en accommodaties in het tijdschrift op te nemen.
Het volledig onafhankelijke reismagazine Columbus is in 2005 op de markt gebracht en maakt sindsdien een stormachtige groei door. Naast losse verkoop en abonnementen, bestaat de oplage uit vliegtuigdistributie in de Businessclass van KLM en een aantal business lounges. De betaalde kernoplage van Columbus ligt momenteel op minimaal 35,000 exemplaren. Meer informatie is te vinden op www.columbusmagazine.nl en www.reisreporter.nl.
[De redactie van Elke Dag Vakantie heeft ook een exemplaar ontvangen en gezegd moet worden – we hadden het blad nog nooit in de schappen zien liggen en dus voor het eerst in onze handen – dat het er heel erg goed uitziet! Vooral de fotografie is prachtig. Daar wordt ook bijzonder een accent op gelegd, door lezers/reizigers uit te nodigen hun eigen foto’s te uploaden. En da’s mooi, want dat vinden wij bij Elke Dag Vakantie.nl ook het leukste van reizen: Foto’s maken. Verder niet alleen verhalen over ‘verweggistan’ (hoewel vrij veel), maar ook bestemmingen waar gewone mensen zoals u en wij naar toe gaan. – SL]

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.