>Dierentuinen houden actie voor kikker

>2008 is wereldwijd door de dierentuinen uitgeroepen tot het Jaar van de Kikker, omdat honderden soorten amfibieën worden bedreigd. Dat komt vooral door een dodelijke schimmel die zich steeds sneller over de aarde verspreidt. Wetenschappers, natuurorganisaties en dierentuinen willen bedreigde amfibieën veiligstellen in een soort Ark van Noach. In steriele containers kunnen ze bij een infectie met de schimmel worden behandeld en worden er nakomelingen gekweekt. Om zo’n Ark mee te helpen bekostigen zet GaiaPark Kerkrade Zoo tijdens de Dierentuinmaand juni kikkers is het zoeklicht. Onder het motto ’Red een kikker, plak een sticker’ kunnen bezoekers van de dierentuin een kikkerwuppy kopen voor een euro. Komende zondag en zondag 22 juni is een ook een speciale amfibiestand met informatie. En op zaterdag 21 juni is er een kikkercross, een estafetteloop vanuit de Nederlandse dierentuinen naar Dierenpark Amersfoort. Meer informatie over de activiteiten op www.gaiapark.nl

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.