>Documentaires over toerisme

>In de week van 28 juni tot en met 4 juli vertoont Holland Doc een reeks documentaires over toerisme. Een week voor thuisblijvers die zich toch een beetje op vakantie willen wanen en voor vakantiegangers die inspiratie willen opdoen voor hun vakantiebestemming. De documentaire Pretpark Nederland van Michiel van Erp geeft een mooi inkijkje in de vermaaksindustrie van modern Nederland en zijn naar georganiseerd vermaak hunkerende bewoners. Van de Libelle Zomerweek, waar iedere dag duizenden bezoekers hun creativiteit botvieren, tot de Gay Pride, waar met name vrouwen uit de provincie zich vergapen aan excentrieke homo’s. Veel toeristen maken tijdens hun vakantie gebruik van taxi’s. In Taxi Tales: Kaapstad van Neeltje Pavicic-van der Haak en Matthijs van de Laar, komen verschillende chauffeurs aan het woord tijdens de ritten die zij door Kaapstad maken. Zo krijgt de kijker een beeld van de geschiedenis en van de huidige situatie in Zuid-Afrika. Het camping Zeeburg-gevoel gaat over de hippiecamping ‘Zeeburg’ die begin jaren ’80 failliet ging, maar door een aantal vrijwilligers werd opgeknapt en in 1984 als jongerencamping werd heropend. Het kampeerterrein is een vrijplaats voor alternatieve al dan niet hasjrokende jongeren en heeft daarnaast een aantal vaste bewoners.
Holland Doc is het multimediale podium voor de documentaires van de Publieke Omroep. Met iedere donderdag rond de klok van elf uur een auteursdocumentaire op Nederland 2, elke zondagavond om negen uur een radiodocumentaire op Radio 1 èn 24 uur per dag, 7 dagen per week via digitale televisie en internet alle ruimte voor recente en bijzondere oudere documentaires uit binnen- en buitenland.


Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.