>Efteling viert verjaardag Fakir

>Net als voorgaande jaren, viert de Efteling op 7 juli de Dag van het Sprookje. Het Sprookjesbos is de hele dag het feestelijke middelpunt van het park. Zeven is een magisch getal. Het is voor de mensheid al eeuwen een bron van toverkracht. In sprookjes neemt het getal een bijzondere plaats in. Iedereen kent natuurlijk de zeven dwergen van Sneeuwwitje, de zeven Geitjes en de Zeven Mijls Laarzen van de Reus. Reden voor de Efteling om sinds enkele jaren de Dag van het Sprookje te vieren op de zevende van de zevende. Op 7 juli zijn tussen 10.00 en 15.30 uur de populairste Sprookjesbosbewoners aanwezig in het Sprookjesbos. Roodkapje, Langnek en de Draak… Ze zullen er allemaal zijn om iedereen te begroeten.
De Fakir, uit het sprookje ´De Tuinman en de Fakir´, wordt ter ere van zijn 50ste verjaardag op de Dag van het Sprookje extra in de bloemetjes gezet. Kinderen tot 12 jaar kunnen hem verrassen met een tulp die zij thuis hebben gemaakt. Iedereen die op de Dag van het Sprookje voor 13.00 uur een zelfgemaakte tulp inlevert bij de jarige Fakir, ontvangt een aardigheidje. De mooiste tulp wordt bovendien vóór 18 juli beloond met de hoofdprijs: een hotelovernachting in het sprookjesachtige Efteling Hotel voor het gezin (max. 4 pers.). www.efteling.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.