>"Elektronische tickets zorgen opnieuw voor onrust"

>Example of IATA airport code printed on a baggage tag, showing DCAImage via WikipediaDe luchtvaart lijkt op een internationale crisis af te stevenen. De sluimerende economische crisis, de stijgende olieprijzen, de onderzoeken van kartelwaakhonden, de invoering van de vliegbelasting, geruchten van faillissementen: er komt geen einde aan de negatieve berichtgeving omtrent vliegen. Daar komt per 1 juni nog een nieuw hoofdpijndossier bij. Op die datum staat de overkoepelende organisatie van luchtvaartmaatschappijen (IATA) wereldwijd alleen nog elektronische vliegtickets toe. Hoewel luchtvaartmaatschappijen met elektronische vliegtickets veel geld kunnen besparen, zijn de meeste van hen hier nog niet volledig op voorbereid volgens een persbericht van Vliegwinkel.nl. Dit geldt met name voor vluchten waarbij meerdere luchtvaartmaatschappijen samenwerken bij het uitvoeren van de vlucht (de zogeheten interlining overeenkomsten). Klanten lopen daadwerkelijk risico wanneer zij tickets aanschaffen voor verbindingen waar luchtvaartmaatschappijen de elektronische tickets nog niet op orde hebben. Voor een aantal luchtvaartmaatschappijen kan voor baby’s geen elektronisch ticket uitgegeven worden. Ook bestaat het gevaar dat bagage niet wordt doorgestuurd, dat klanten moeten bijbetalen of dat een aansluitende vlucht wordt gemist omdat overstappen meer tijd kost. Vliegwinkel.nl is volgens eigen zeggen volledig toegerust om deze risico’s te vermijden: “Bij ons wordt van alle boekingen vooraf gecontroleerd of er een elektronisch ticket beschikbaar is. Dit zorgt ervoor dat we eventuele problemen met elektronische vliegtickets snel en effectief kunnen ondervangen. Wij regelen bijvoorbeeld met de luchtvaartmaatschappij een papieren of alsnog een elektronisch ticket. Indien nodig maken wij onze klanten attent op mogelijk langere overstaptijden, in het uiterste geval kunnen we er zelfs voor zorgen dat de luchtvaartmaatschappij het betaalde bedrag terugstort”, aldus Marcel Veenhuizen, directeur bij Vliegwinkel.nl.


One Response

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.