>Franse staking hindert vakantieverkeer

>Nederlandse automobilisten op weg naar Zuid-Frankrijk moeten rekening houden met veel vertraging. Franse chauffeurs blokkeren tal van wegen, met als gevolg lange files, aldus de ANWB Reisinformatie. Hoe lang deze acties duren is niet bekend. Sinds maandagochtend vroeg voeren Franse vrachtwagenchauffeurs actie tegen de hoge dieselprijzen. Vooral in het oosten en noorden van Frankrijk heeft het verkeer veel hinder. De A31 tussen de Luxemburgse grens en Dijon wordt op twee plaatsen geblokkeerd, met als gevolg lange files. De afsluitingen zijn bij Thionville en Nancy. Bij Straatsburg is de A4 dicht. In het noorden van Frankrijk is ook een aantal wegen dicht.Tussen Parijs en Lille is de A1 afgesloten, iets ten zuiden van Lille. De A26 Calais – Arras is dicht bij Bethune. Op sommige plaatsen zijn ook langzaam-aan-acties aan de gang.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.