>Gids over parels van Staatsbosbeheer

>Op dinsdag 17 juni zal minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit in het Veluwse landschap van Hoog Buurlo het eerste exemplaar van de Capitoolgids ‘Parels van Staatsbosbeheer‘ in ontvangst nemen. Aansluitend is er een excursie in het gebied, één van de Parels die in de Capitoolgids staat en waar momenteel hard wordt gewerkt aan landschapsherstel. In de Capitoolgids worden de 60 mooiste cultuurhistorische parels van Staatsbosbeheer uitvoerig getoond en beschreven. Kastelen, forten, molens en eendenkooien zijn wel bij iedereen bekend. Maar wist u dat Staatsbosbeheer ook een 19e eeuwse spoorweg, een prehistorische vuursteenmijn en een stuk van de Atlantikwall in beheer heeft? Veel mensen kennen de natuur- en cultuurhistorische achtergronden van gebieden en de daarop liggende gebouwen niet meer. En dat is jammer want in veel natuurgebieden ligt een boeiend verhaal verborgen. De Capitoolgids neemt de lezer mee voor een reis door de tijd en vertelt alles over de sporen van het verleden in het landschap. Uiteraard worden de bijzondere dieren en planten die er voorkomen niet vergeten. Handige toeristische informatie maakt de gids compleet. www.staatsbosbeheer.nl


Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.