>Japanse expositie in Brussel

>>Japanse expositie in Brussel 9Van 24 juni tot 28 september 2008, is in het Stadhuis van Brussel “Oriental Fascination, het japonisme in België 1889-1915” te zien. Deze uitzonderlijke tentoonstelling omvat een selectie van Japanse prenten uit de Feliks Jasienski verzameling in Krakow, een van de meest opzienbarende Oosterse kunst collecties in Europa, voor het eerst in België getoond, wordt verrassend geconfronteerd met werk “onder de invloed” van een twintigtal grote namen uit de Belgische kunst zoals Fernand Khnopff, Théo Van Rysselberghe of Georges Lemmen. Zo kan men die onweerstaanbare invloed noemen die de Japanse grafische kunst kende in het Westen rond de eeuwwisseling.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.