>Kans op één miljoen euro voor fort Rammekens

>Fort Rammekens, het oudste zeefort van West-Europa (1547), maakt dit najaar kans op het winnen van één miljoen euro in het televisieprogramma BankGiro Loterij Restauraties. “Dat geld is hard nodig voor de restauratie” aldus Staatsbosbeheer, eigenaar van het fort. Verschillende muren staan nu al op instorten”. Fort Rammekens gaat in acht uitzendingen de strijd aan met vijftien andere historische gebouwen in Nederland. Het publiek bepaalt of fort Rammekens ook daadwerkelijk de één miljoen euro wint.
Fort Rammekens ligt aan de Westerschelde bij Vlissingen. In de tijd van de bouw van het fort was dit het meest strategische punt van Nederland. Uniek voor die tijd was het feit dat het fort voor een deel in de zee lag. Staatsbosbeheer benadrukt dat het fort onlosmakelijk verbonden is met zijn omgeving. “Het contrast van het weidse uitzicht over de Westerschelde, het drukke havengebied en de stilte van de natuur is spectaculair. Je kunt je niet voorstellen dat het publiek dat niet meer zou kunnen ervaren.” Toch is die kans reëel aanwezig, want als het fort niet gerestaureerd wordt, is Staatsbosbeheer genoodzaakt de poort te sluiten. Staatsbosbeheer werkt voor de openstelling van fort Rammekens samen met het Zeeuws Maritiem muZEEum.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.