>Landschappen van verbeelding in Apeldoorn

>In Paleis Het Loo is tot en met 28 september 2008 de tentoonstelling “Landschappen van verbeelding” te zien. Aan de hand van originele ontwerptekeningen, hedendaagse foto- en filmbeelden en maquettes wordt een intrigerend overzicht gegeven van vierhonderd jaar tuin- en landschapsarchitectuur in Europa. In de zomer van 2008 vindt voor het eerst in Apeldoorn de Internationale Tuin- en Landschapstriënnale plaats. De Triënnale is een honderd dagen durende manifestatie rond cultuur, tuin en landschap, die driejaarlijks herhaald zal worden. Paleis Het Loo participeert in 2008 met een presentatie van originele Europese tuin- en landschapsontwerpen uit de periode van 1600 tot heden. Centraal staan diverse soorten tekeningen, sommige zeer monumentaal en uitgewerkt in kleur en decoratie, andere als schets op klein formaat of gemaakt met moderne technieken, alle gekozen op hun conceptuele en artistieke kracht. Ze tonen de hand van de ontwerper, gebruik makend van diverse presentatietechnieken. www.paleishetloo.nl en www.triennale.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.